ניוזלטר חשוון · ביחד 

 

סיפורה של קהילה קרית שמונה – דקלה

נעים להכיר, שמי דיקלה מיכאל. בעלי, הרב תומר מיכא, ואני – זכינו לבנות יחד, עם המון אכפתיות, אהבה ואמונה, את קהילת בעלי התשובה בקריית שמונה.

(כתבה מלפני כמה חודשים על תומר ודקלה https://tshuva.net/2636)

החיים שלי שזורים בעשייה עם אנשים ובניסיון ללוות, לחזק ולחבר. אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, מנהלת מדרשיית בנות, מעבירה שיעורי תורה וערבי הפרשות חלה, מטפלת CBT, יועצת נישואין, מדריכת כלות וגם… מאמנת כושר. אבל אם יש משהו שמחבר בין כל העולמות האלה, זו האהבה שלי לאנשים, לאמונה וליכולת לראות את הכוחות הטובים שיש בכל אדם.

וזה בדיוק מה שהיה מיוחד כל כך בקהילה שלנו.

הייתה לנו קהילה צעירה, פעילה ותוססת של בעלי תשובה נלהבים. אנשים שגילו מחדש את עצמם, את המהות שלהם ואת השליחות שלהם בעולם.
היו בה שיעורים, תפילות, אירועים, משפחות, ילדים, חברות עמוקה ובעיקר, תחושת בית.
הרגשנו שייכות, ביטחון וחיבור לעצמנו, לקהילה ובעיקר לה׳ יתברך. הכול פרח ושגשג.

ואז הגיע ה"פינוי ".

המלחמה פגעה קשה בישובי הגבול וכולנו נדדנו לירושלים ולערים אחרות.
בהתחלה חשבנו שזה עניין של כמה שבועות. אחר כך כמה חודשים. אבל הזמן עבר… עוד חודש ועוד חודש, ילדים חדשים נולדו, חלקם בגרו ובלי לשים לב, חלפו להם יותר מ־500 ימים.

ביולי 2025 חזרנו סוף סוף לקריית שמונה, עם תקווה שהכול יחזור להיות כפי שהיה. אבל מהר מאוד הבנו שרבים וטובים עזבו את העיר, כל אחד וסיבותיו, כל אחד והדרך שעבר בתקופה הארוכה הזו.
במשך חודשים ארוכים ראיתי את שכניי, האנשים של קריית שמונה עצובים, פנים ברצפה. אנשים שהיו פעם מלאי חיים, יוזמה ואנרגיה, פשוט נשברו.

ואני ביניהם.

אלעד צדיקוב, יו״ר ארגון ״ביחד״, הציע לי לקחת חלק במשימה הלאומית החדשה – להיות רכזת קליטה. במילים אחרות להפריח את השממה בקרית שמונה.

אז זה היה נראה לי תמוה …״למה שאנשים ירצו לבוא לגור כאן?״ שאלתי אותו. החזירו את התושבים אבל המלחמה עדיין פה מעבר לגבול, אנשים איבדו אמון ואמונה.
אבל הסכמנו, בלי שכל וקרו ניסים, משהו התעורר: תקווה חדשה.
היום אני מבינה את השליחות כזכות ענקית שאני אומרת עליה תודה! הקהילה גדלה ואנחנו פועלים בקליטת משפחות חדשות לצד גיבוש הקהילה מחדש.

ויותר מזה, 

אני שמחה לשתף שבמסגרת פרויקט קליטה משותף של כלל הרכזים, ובשיתוף פעולה עם מק״ום, 

הצלחנו להביא לקריית שמונה כ־100 משפחות חדשות ואיכותיות, ובהן רופאים, מוזיקאים, אנשי רוח ותרבות ואנשי הייטק!

כל אחת מהמשפחות מגיעה מעולם אחר, עם סיפור משלה, אבל לכולן יש משהו משותף: אותו חזון, אותה אמונה ורצון אמיתי לבנות כאן בית ולהיות חלק מקהילה חיה, מחוברת ומשמעותית.

והיום, במקום לשאול: ״מה נשאר מהקהילה שהייתה?״ אנחנו מתחילים לשאול שאלה אחרת: איזו קהילה אנחנו רוצים לבנות עכשיו?

אנחנו לא מנסים להחזיר את הגלגל לאחור, אנחנו בונים קדימה.

מתוך השבר צומחת קהילה חדשה – חזקה יותר, מחוברת יותר, ובעזרת ה׳ גם גדולה, שמחה ומשמעותית הרבה יותר.

וזה רק תחילת החזון

אם גם אתם מרגישים שהגיע הזמן שלכם לבנות מחדש אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו. משפחות חדשות, בעלי תשובה, צעירים וכל מי שרוצה להיות חלק מקהילה חמה, ערכית ומחוברת – יש כאן מקום בשבילכם. 

בואו להכיר, להתחבר, לקחת חלק ולעזור לנו לבנות יחד את הפרק החדש של קריית שמונה.

אירועים אחרונים לנשים ובנות

 

אצלנו אומרים: אשרי המאמין… והשמיים הם הגבול!

אז יהי רצון שנמשיך לראות את קריית שמונה פורחת, את הקהילה גדלה ומתעצמת, ואת הלבבות מתחברים מחדש.

שיהיה עוד יותר טוב ועוד יותר טוב – אמן!!
שלכם דיקלה מיכאל

תיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

אהבתם? שתפו ועזרו לנו לגדול